Telefon 0724.204.927 / 0723.128.099 Email office@ancaevents.ro

facebook.com/ancaevents.ro

Trusou botez personalizat pentru micutul tau

trusou botez

Trusoul, darul oferit nou-nascutului la botez, simbolizeaza bucuria primirii lui pe lume.

Un trusou botez COMPLET este alcatuit din:

  • Lumanare de botez
  • Set pentru bebe: prosop mare, panza de mir si fasa
  • Set pentru preot: prosop mic, sticla de mir, sapun si 2 lumanari
  • Cutie mare pentru hainute
  • Pernuta cu 25 de cruciulite pentru biserica
  • Cutie cu “mirodenii” pentru baita de a doua zi

Atunci cand alegi trusourile realizate de noi, beneficiezi de un trusou botez hand made, UNICAT, care se potrivesc perfect cu hainele micutului tau. Trusoul nu are doar un rol simbolic, ci si functional. Materialele folosite sunt alese cu confortul bebelusului tau in gand. Trusoul este cu atat mai frumos cu cat il PERSONALIZAM pentru micutul tau. Putem adauga, daca doresti, numele bebelusului si data botezului, trusoul devenind o amintire draga peste ani.

trusou_botez_preot

Set pentru preot

Contine un prosop mic, un sapun, o sticla de mir si doua lumanari.

trusou botez bebelus

Set pentru bebelusul tau

Contine un prosop mare, o panza de mir si fasa.

trusou_botez_cutie

Cutii trusou botez

Aceste sunt de diverse forme, accesorizate in ton cu trusoul de botez.

Trusou botez personalizat

Numele bebelusului

Data botezului

Un trusou botez in culori potrivite cu hainutele micutului

Telefon 0724.204.927 / 0723.128.099 Email office@ancaevents.ro

facebook.com/ancaevents.ro

image_0image_1image_2image_3image_4image_5image_6image_7image_8image_9image_10image_11image_12image_13image_14

Telefon 0724.204.927 / 0723.128.099 Email office@ancaevents.ro

facebook.com/ancaevents.ro

Trusou botez – traditii si obiceiuri

Doresti sa respecti intocmai traditiile credintei ortodoxe la botezul micutului tau? Noi te putem ajuta atat cu trusoul bebelusului, cat si cu alte accesorii necesare. La botez, nasii prind in pieptul invitatilor din biserica mici cruciuliţe cu fundiţe colorate, un simbol al creştinării. Iti putem oferi astfel de cruciulite in ton cu designul trusoului, precum si cosuri, pernute sau cutii pentru transportul acestora.

In traditia ortodoxa, mama duce copilul la biserica inbracat in hainute alese de ea. Dupa botez, micutul este schimbat in hainele pe care le primeste de la nasa. Totodata, dupa ce este scaldat in cristelnita, bebelusul este asezat pe o panza alba, netivita (panza de mir), care simbolizeaza curatenia si puritatea divina. Aceasta este inclusa in trusoul micutului tau, alaturi de prosop si fasa.

Trusou botez la catolici

Conform traditiei, a doua zi dupa botez micutul este imbaiat intr-o apa cu mirodenii. Aceasta baita, numita popular "scalda copilului" sau "scoaterea din mir a copilului", contine atat mirodenii cat si diferite obiecte: petale de flori, un ban de aur sau de argint, verigheta sfintita, parfum, busuioc - pentru frumusete, oua - pentru sanatate, fulg - sa fie usor/usoara, clopotel - sa "ii mearga" gurita, orez - pentru bogatie, late dulce, grau - sa fie cinstit/cinstita, menta - sa creasca usor, apa sfintita - sa fie curat/curata. Mai sunt cateva, dar le pastram surprize pentru clientii nostri care se vor bucura de un trusou botez personalizat.

Cutiile cu mirodenii pentru baita de a doua zi

Conform traditiei, a doua zi dupa botez micutul este imbaiat intr-o apa cu mirodenii. Aceasta baita, numita popular „scalda copilului” sau „scoaterea din mir a copilului”, contine atat mirodenii cat si diferite obiecte. Dupa baie, bebelusul trebuie uns cu ulei sfintit de la biserica si descantat cu crenguta de busuioc. Pe langa trusou botez va oferim si cutie cu mirodenii pentru baia de a doua zi

Pentru a va putea bucura cat mai mult de aceste momente unice, preluam pentru dumneavoastra dificultatile organizatorice. Va pregatim toate lucrurile necesare si vi le oferim cu drag in cutii speciale.

Optional, va putem oferi:

Prosop cu caciulita personalizat,body personalizat

Carte de oaspeti personalizata - “circula” pe toata perioada evenimentului, printre invitati. Acestia pot

scrie cateva randuri, care sa ramana, ca amintire, peste timp

Décor de cristelnita in aceeasi tema cu trusoul.

Trusourile sunt realizate manual

SE POATE PERSONALIZA prin inscriptionarea numelui si/sau a datei. De asemena, se poate broda, optional si contracost cu diverse figurine sau personaje.

Telefon 0724.204.927 / 0723.128.099 Email office@ancaevents.ro

facebook.com/ancaevents.ro

Istorie trusou botez

Traditia trusourilor a aparut inca din anul 1503, cand regele Henry al Angliei si regina sa Catalina pierdusera deja un copil si il asteptau ingrijorati pe cel de-al doilea. Punandu-si toate sperantele in faptul ca de aceasta data totul va fi bine, Catalina a inceput sa coase haine pentru bebelusul pe care il purta in pantec. Se spune ca doamnele care se aflau in compania ei o priveau de la distanta cu admiratie, spunand ca asa un trusou ar trebui sa primeasca fiecare copil la nastere

Desi traditiile evolueaza si ele, in general, trusoul unui bebelus a ramas lafel si este alcatuit din prosoape, panza si o sticluta cu mir, fasa, sapun, lumanari si hainute. Un element specific al botezului ortodox este acela ca mama duce copilul la biserica inbracat in hainute alese de ea, urmand ca dupa botez, sa fie schimbat in hainele pe care le primeste de la nasa sa. Totodata, dupa ce este scaldat in apa de catre preot, el este asezat pe o panza care trebuie sa fie alba, nu alta culoare. Aceasta este povestea unui trusou botez.

Telefon 0724.204.927 / 0723.128.099 Email office@ancaevents.ro

facebook.com/ancaevents.ro